(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
placičky z ovesných vloček
Potřebné ingredience
ovesné vločky, mochovská zelenina, vajíčko, sul, pepř, majoránka, česnek, cibule, hladká mouka, olej
Postup přípravy
Ovesné vločky večer namočíme do vody, ať jsou ráno mněkké. Uvaříme mochovskou zeleninu a rozmačkáme ji. Z ovesných vloček vytlačíme vodu, smícháme ji s rozmačkanou zeleninou, přidáme celé vajíčko, najemno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek, majoránku, pepř a sůl, vše smícháme. Když je to moc řídké tak trochu zahustíme hladkou moukou.
Pak děláme placky na hozpáleném oleji. Já to zkoušela dělat i ve friťáku a vznikli ježci :)) navrchu křupaví a pichlaví uvnitř jako bramboráky.
Dá se to jíst jen tak s kečupem, nebo se zeleninovým salátem. A jsou super i na studeno.
Pak děláme placky na hozpáleném oleji. Já to zkoušela dělat i ve friťáku a vznikli ježci :)) navrchu křupaví a pichlaví uvnitř jako bramboráky.
Dá se to jíst jen tak s kečupem, nebo se zeleninovým salátem. A jsou super i na studeno.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé